Ras & prestatieduiven

Gerard Koopman- Ermerveen
Teletextpigeons Breedingloft bezit een sublieme collectie originele en zuivere Gerard Koopman duiven. De meeste duiven hebben we direct aangeschaft bij de meester zelf. De Kleine Dirk is natuuurlijk de  absolute stamvader van Gerard zijn duiven. Helaas is Kleine Dirk in 2010 overleden maar in veel duiven over de hele wereldleeft deze supervererver voort. Natuurlijk heeft Gerard nog veel meer andere goede duiven in zijn bezit. Duiven die hard vliegen en goed vererven zijn de typische kenmerken van de Koopmanduif. Hieronder een overzicht van de beroemste duiven van Gerard Koopman.  

Kleine Dirk (de absolute Stamvader)

 
Waarom Koopman duiven
De Koopmanduif is vanwege zijn goede prestaties en zijn bijzondere verervingkwaliteiten een zeer gewilde en daardoor ook kostbare duif. Met name in het buitenland is de koopman duif ongekend populair. De grote vraag naar Koopmanduiven heeft de prijzen de laatste jaren enorm opgedreven. Koopmanduiven.nl wil koopman duiven kweken van uitmuntende kwaliteit maar wel voor betaalbare prijzen.

Oude lijnen C & G Koopman
Wie kent er niet de bekende duiven van Gerard zoals de Kleine Dirk, Magic man, Miss Ermerveen, Amore, De Dromer, Miss Waalre, Bjarne, de Beatrixdoffer etc etc. Welke prestaties deze duiven hebben geleverd grenst aan het onmogelijke maar wat hun nakweek heeft voortgebracht is feitelijk nog ongelofenlijker. Ook Gerard zijn gouden aankopen zoals de "Dromer" en zijn zoon "Bjarne" van de Rauw Sablon zijn inmiddels wereldberoemd.

 

                            

      Kleine Dirk                    De Dromer                              Bjarne                  Magin Man 

 

Nieuwe lijnen C & G Koopman
Minder bekent zijn zijn recentere aankopen zoals de "Blois" (1e NPO Blois 2006) en "Alroy" ( 3e duifkampioen dagfond fondspiegel  2005 -2006) beiden van van Leo Janzen. Of wat dacht u van de "Blue Star" ( 1ste Westeuropese Landencup 2008) van Combinatie de Vries. Deze nieuwe lijnen worden door Gerard ingebracht in zijn stam en juist met de nakweek van deze duiven worden zeer goede resultaten gehaald. Wij zijn bij Gerard Koopman al diverse keren op bezoek geweest en we hebben vooral uit Gerard zijn nieuwe succesvolle lijnen van zijn vliegploeg duiven aangekocht. Zo hebben we jongen aangeschaft van gerard zijn topvliegers. Dit zijn namelijk de lijnen waar Gerard nu hard mee vliegt en verder wil. Hier sluiten wij ons graag bij aan natuurlijk. Wij richten ons dus op het het kweken van 100% zuivere Gerard Koopman duiven uit zijn beste (vlieg)lijnen.  Wij bezitten dus een kleine maar sublieme collectie van rechtstreekse Koopmanduiv

                   

           Alroy                                   De Blois                          Blue Star   

 

Het geheim is goede duiven
Tijdens de diverse bezoeken aan Ermerveen hebben we werkelijk alles  mogen zien en vragen. Tijdens de rondleiding op zijn beroemde kweekzolders en in de vlieghokken liet Gerard ons alles zien. Ook mochten we alle sop de foto zetten. Gerard liet oa zien met welke systeem hij vliegt ( weduwschap met doffers en duivinnen). Gerard heeft geen geheimen maar wel goede duiven

                      weduwnaarshok                                     Kweekzolder

  

          De favoriet NL08-2048838                                           Voor de mooie kweekhokke

Tot slot

Teletextpigeons Breedingloft beschikt over een ruime collectie zuivere en originele  Koopmanduiven. Indien u een koopman duif bij ons bestelt ontvangt u gegarandeerd een 100% zuiver koopman duif.

Home | duiven bestellen